Мед Атлант

У Микуличині завершили створення пам’ятника Героям Небесної сотні

З ініціативи членів громадської організації «Самооборона Яремчанщини» за підтримки учасників АТО/ООС, влади та меценатів у центрі села розпочали споруджувати пам’ятник, який має увічнити подвиг усіх, хто брав участь у Революції гідності та, перш за все, тих, хто заплатив за це життям.

Ми подумали, що врешті за вісім років уже час вшанувати Небесну сотню, – розповідає член «Самооборони Яремчанщини» Василь Кучак. – Ми знайшли цю брилу в одному з наших гірських потоків. І для нас вона символізує нашу міць і незламність. І на цій основі вирішили робити пам’ятник. Я намалював, як воно має бути, ми зустрілися, обговорили все й узгодили. Нам із виглядом пам’ятника дуже допоміг Іван Ткачик – член Спілки художників і Спілки народних майстрів, який нині живе в Микуличині. І ми всі приступили до роботи, залучивши небайдужих підприємців, мешканців села і заручившись підтримкою міського голови, зокрема фінансовою. Оскільки в нашій громадській організації є різні фахівці, зокрема майстри по каменю, то більшість робіт ми зробили самі. Наприклад, хрест, який позаду, і ангела з каменю витесав Орест Мотрук.

Як розповідають автори, кожен елемент пам’ятника є символічним: боєць зі щитом, який поранений стоїть на коліні перед ангелом, – кожен із Сотні, бита, каска – усе, що було на Майдані, ангел позаду ніби супроводжує в дорогу, а в щиті планують розмістити вогонь – лампадку, яка символізуватиме горіння в наших душах і вогонь боротьби. На меморіалі також є герб і гасла «Слава Україні! – Героям слава!», передає “Яремчанський вісник”.

Пам’ятник відкриють 20 лютого о 12:30 до річниці розстрілів на Майдані.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...