Мед Атлант

В Івано-Франківську пройшла хода пам’яті Героїв Небесної Сотні.ФОТО

Сьогодні, 18 лютого, у Франківську, пройшла хода пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Як вже повідомляло МІСТО, розпочали ходу з Вічевого майдану і пройшли по Незалежності, Мельника до Меморіального скверу.

Щоб вшанувати Героїв Небесної Сотні в Івано-Франківську зібралось майже пів міста. Засвітили свічки, та під звуки оркестру прийшли до Меморіального скверу. Там хлопці показали сцену, яка відбувалася під час 18, 19 та 20 лютого 2014 року.

Відправили панахиду за всіма, хто помер за Незалежність України в Меморіальному сквері, де похований один з Героїв – Роман Гурик.

До слова запросили міського голову Руслана Марцінківа, який привітав всіх на ході пам’яті, розповів про нашу гідність.

Кожна людина має гідність.І не важливо хто ти є, з якого ти краю. Чи ти зі сходу чи з заходу, чи з півночі чи з півдня України. Ми відрізняємось від наших  північних сусдів, бо ми маємо гідність, волю, свободу і можливість говорити те, що ми думаємо!, – розповів Руслан Марцінків.

Також мер запевнив, що війна розпочалась 20 лютого, коли почався розстріл Небесної Сотні України.

Війна почалась в Україні і вона триває – 20 лютого 2014 року! Тому що саме спецназівці московської держави розстрілювали Небесну Сотню, – каже Марцінків.

Народна депутатка України Оксана Савчук розповіла, про те, що ми сильні та в пам’ять про всіх тих, хто віддав своє життя за Україну маємо бути пильними та не боятись.

Ми стали навіть набагато сильніші, ніж ми собі уявляли. Коли наші хлопці ішли з дерев’яними щитами 20 числа вони не мали часу для страху. Вони просто ішли рятувати один одного. Коли ми сьогодні кажемо буде загроза чи її не буде. Я скажу так – ми просто повинні бути готові до будь якого сценарію. Ми повинні бути завжди пильними, тому що в нас на кордоні є Росія, яка ніколи не заспокоїться, якій мало наших загиблих. Як прийдеться то ми готові стояти один за одного!, – розповіла Оксана Савчук.

До слова також запросили голову Івано-Франківської ради Василя Поповича, який згадав про Романа Гурака та те, як ввесь Івано-Франківськ вийшов на його похорон.

Це наша земля, ми не маємо куди відступати, тому будьмо спокійні. Якщо вони хочуть наступати на нашу землю, це їхнє право, але ми маємо гідно їх зустріти, – промовив Василь Попович.

Дідусь одного із загиблих на Майдані Мирослав Базилько подякував всім за те, що прийшли вшанувати пам’ять його сина та всіх інших загиблих. З болем у серці дідусь розказав про біль, яка турбує його вже 8 років.

Хочу, щоб пам’ять про нашого внука, про Небесну Сотню завжби була в наших серцях, в наших пам’ятках, підручниках, щоб такі речі не забувалися, – сказав Мирослав Базилько.

Вкінці вшанували пам’ять загиблих Державним Гімном України.








 

 

 

 

 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...