Мед Атлант

На Яремчанщині затримали водія, який хотів дати поліцейському хабар

200 доларів США грошової винагороди пропонував працівникам поліції прикарпатець, щоб уникнути відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Правоохоронці задокументували цей факт та розпочали кримінальне провадження.

19 лютого о 2:50 під час несення служби у селі Татарів наряд співробітників управління патрульної поліції в Чернівецькій області зупинив автомобіль Volkswagen Passat, водій якого порушив вимоги Правил дорожнього руху.
Під час спілкування з 38-річним мешканцем Яремчанщини інспектори помітили в нього ознаки алкогольного сп’яніння.
Від пропозиції поліцейських пройти медичний огляд правопорушник відмовився та замість цього запропонував гроші, щоб «вирішити питання на місці».
Правоохоронці кілька разів попередили водія про кримінальну відповідальність, але той поклав 200 доларів США в службовий автомобіль.
На місце події інспектори викликали слідчо-оперативну групу Яремчанського відділення поліції для документування правопорушення.
Відносно порушника складені адміністративні матеріали за ч.1 ст.130 (Керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) та ч. 2 ст. 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) КУпАП.
За фактом пропозиції, обіцянки або надання неправомірної вигоди службовій особі слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України. Вирішується питання повідомлення фігуранту про підозру у злочині.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...