Мед Атлант

Звернення Івано-Франківської міської ради до парафіян Московського патріархату

Звернення Івано-Франківської міської ради до вірних православних парафіян Московського патріархату щодо єднання з Помісною Православною Церквою України.

Сьогодні ніхто не може бути байдужим до тієї ситуації яка склалася в Україні внаслідок жорстокої воєнної агресії Російської Федерації проти нашої держави. Зараз ввесь український народ страждає від російської навали. Кожна російська бомба, ракета, снаряд на українській землі остаточно вбивають міфи про «Святу Русь» та «триєдиний народ».

Під ярмом кремлівської тиранії український народ жив століттями, ціна яких – мільйони закатованих голодом та репресіями. У ці дні російська армія обстрілює усі церкви у містах України незалежно від приналежності. В тому числі гинуть і вірні Української Православної Церкви Московського Патріархату.

Саме зараз настав той час, коли всі вірні християни, які до цього часу ще належали до Московського патріархату, повинні зробити свій вибір. Багато з вас вже замислюються над тим, що далі неможливо перебувати в юрисдикції російського патріарха. Ви завжди декларували відданість канонам, а канони визначають, що в Україні має бути єдина Помісна Церква.

Спільно з Предстоятелем помісної Православної Церкви України Митрополитом Київським Епіфанієм ми закликаємо вас стати на канонічний шлях – на шлях єдності. Для тих хто готовий і бажає долучитися до Православної Церкви України – для вас двері відкриті!

Помісна Православна Церква України відкрита до єднання з усіма віруючими православними християнами.

Закликаємо усіх ієрархів УПЦ МП спільно із Митрополитом Онуфрієм скликати відповідний собор задля відлучення від Московського патріархату та єднання з Помісною Православною Церквою України.

Ми звертаємося до усіх вірних УПЦ МП відкрити свої очі та побачити, що сьогодні ворог вбиває усіх українців, жінок та дітей, старих та немічних. Ми закликаємо вас не стояти осторонь, адже цілий світ солідарний з Україною та твердо засуджує російську агресію.

Зараз немає часу на роздуми, настав час вам визначитись, як це передбачено у Святому Письмі – або «так» і ви з Україною, або «ні» і ви на стороні ворога України.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...