Мед Атлант

Оголошено технічну перерву: як пройшов четвертий раунд перемовин з РФ

Радник Офісу президента та перемовник із Росією Михайло Подоляк повідомив четвертий раунд переговорів з РФ “йде важко”. Переговори відбулися у форматі відеоконференції.

Але, за його словами, позиція України залишиться незмінною. Пізніше він повідомив про технічну перерву до 15 березня, пише Суспільне.

“У перемовинах взято технічну паузу до завтра. Для додаткової роботи в робочих підгрупах й уточнення окремих визначень. Перемовини тривають”, — повідомив Подоляк о 15:55 у Twitter.

Як проходили перемовини

“Сторони активно висловлюють свої позиції, вже уточнені. Комунікація важко, але йде. Причина розбіжностей у тому, що ми маємо дуже різні політичні системи. Україна – це вільний діалог у суспільстві та обов’язковий консенсус. Росія – це ультимативне придушення власного суспільства”, — написав Подоляк після початку роботи о 12:09.

Перед початком перемовин Подоляк повідомив порядок денний зустрічі.

“Ми спробуємо довести до них (Росії – ред.), що 19 днів війни – це 19 днів великого подвигу країни. Наші позиції незмінні – мир, негайне припинення вогню, відведення всіх російських військ. І тільки після цього ми можемо говорити про якісь сусідські відносини, про якісь політичні врегулювання”, – заявив Подоляк.

Він додав, що дискусія буде важкою, адже Росія “все ще має оману, що 19 днів насильства проти мирних міст є правильною стратегією”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...