Мед Атлант

Радбез ООН зібрався на позачергове засідання щодо роботи ОБСЄ в Україні. ВІДЕО

Рада безпеки ООН зібралася на позачергове засідання щодо діяльності місії ОБСЄ в Україні.

Минулого тижня моніторингова місія ОБСЄ евакуювала з України всіх своїх міжнародних членів та призупинила діяльність, яку вела з 2014-го року, передає Суспільне.

Засідання разом з заступником генсека ООН проводить міністр закордонних справ Польщі та чинний голова ОБСЄ Збігнєв Рау.

“Зранку 24 лютого найгірший сценарій став реальністю. Неспровокована, необгрунтована і наперед запланована агресія зруйнувала наші сподівання, що жахи у Європі – це справа минулого. Різні спроби російської сторони обґрунтувати свою військову операцію проти суверенної і мирної країни виглядають просто глузуванням над статутом ООН і заключним Гельсінським актом”, — заявив на засіданні Рау.

Він наголосив, що обстріли російськими військами цивільної інфраструктури, зокрема шкіл та лікарень забороненими видами зброї “дорівнює державному тероризму”.

“Якщо це відбувається, то Женевських конвенцій і гуманітарного права ніколи не існувало. У міжнародної спільноти є засоби для того, щоб притягнути до відповідальності усіх, хто вчиняє воєнні злочини і хто є поплічниками”, — наголосив голова ОБСЄ.

Рау також наголосив, що порушники будуть притягнуті до відповідальності, однак “нас будуть судити за те, як ми реагуємо на ці жахи”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...