Мед Атлант

ООН виплатить допомогу внутрішнім переселенцям в Україні

Управління Верховного комісара ООН з питань захисту біженців спільно з Укрпоштою розпочали виплату кожній переміщеній особі по 2220 гривень. На першому етапі таку допомогу отримують 360 тисяч внутрішніх переселенців.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Зазначається, що ця допомога буде виплачуватися щомісяця протягом трьох місяців із розрахунку на кількість людей у родині. Її можна отримати у відділення Укрпошти в усіх регіонах України, а у перспективі скористатися банківським переказом. Запис до програми грошової допомоги вже розпочався у Львові, Ужгороді та Мукачеві.

Реєстрація проходить за адресами:

  • Львів, вул. Трускавецька 2 Б (з 9:00 до 18:00).
  • Львів, вул. Палія 15 (з 9:00 до 18:00), вихідний – субота.
  • Ужгород, Гуманітарний штаб “Совине гніздо”, вул. Ференца Ракоци, 2 (пн-пт з 9:00 до 18:00).
  • Ужгород, пл. Ш. Петефі 24, Ужгородський міський центр соціальних служб департаменту соціальної політики (пн-пт з 9:00 до 18:00).
  • Мукачево, ЦНАП, вул. Духновича 2 (пн-пт з 9:00 до 18:00).

За додатковою інформацією можна звертатись за номером: 0 800 307 711 або 0 800 309 110 (гаряча лінія Донбас СОС) чи писати на адресу [email protected].

Наголошується, що програма ООН служить доповненням до національної програми соціальної допомоги (йдеться по щомісячну допомогу від держави в розмірі 2000 гривень на місяць для дорослого і 3000 гривень на місяць для дітей та осіб з інвалідністю – ред.).

“Вона має на меті підтримати людей, які були змушені тікати через російську агресію, щоб вони змогли задовольнити свої основні потреби, включаючи оренду житла, придбання їжі та предметів гігієни”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, ще одну програму з надання грошової допомоги в розмірі 2220 грн на людину втілює Міжнародна організація з міграції (МОМ) в Україні. її можуть отримати найбільш вразливі групи переміщених осіб, а саме:

  • вагітні жінки та матері, що самостійно виховують дітей;
  • сім’ї із двома і більше дітьми;
  • родини, серед членів яких є особи з інвалідністю;
  • особи похилого віку.

Однак ця програма наразі працює поки лише на Закарпатті. У перспективі її планується розширити на інші регіони.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...