Мед Атлант

«Не є громадянином РФ»: у Кремлі відповіли на пропозицію Зеленського щодо обміну Медведчука

Прессекретар путіна Дмитро Пєсков, коментуючи можливість обміну затриманого нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука на українських полонених, заявив, що «Медведчук не є громадянином РФ».

За його словами, Кремль буде «стежити за ситуацією» та затримання Медведчука «ясна ілюстрація, чим насправді є київський режим», пише НВ.

«Щодо обміну, про який заговорили у Києві, то Медведчук не є громадянином РФ і не має відношення до операції. Ми не знаємо, чи хоче він сам участі РФ у вирішенні цієї ситуації», — сказав він.

Пєсков подякував Медведчуку «за організацію обміну затриманими за останні кілька років та за вирішення питань гуманітарного характеру, чим він займався на пряме прохання київської влади».

Спікер путіна вважає, що Медведчук нібито «завжди був за мир, виступав за мир, виступав проти війни, проти розширення конфлікту на Донбасі».

«До речі, якби свого часу ці його ідеї враховувалися б і лягли в основу держполітики України, жодної військової операції не було б», — сказав він.

Пєсков додав, що «жодних закулісних відносин з РФ Медведчук не мав», а щодо Медведчука проводився судовий процес, який нібито «абсолютно політично мотивований під надуманими приводами».

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський запропонував, щоб, за законами воєнного часу, Медведчука обміняли на українців, які потрапили в полон до окупантів.

Підозрюваний у держзраді нардеп, який є кумом глави кремлівського режиму володимира путіна, втік з-під домашнього арешту 27 лютого, невдовзі після початку повномасштабного вторгнення РФ.

Українські правоохоронці затримали його 12 квітня, коли він, переодягнувшись у військову форму, намагався залишити країну.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...