Мед Атлант

На Львівщині судитимуть трьох франківців: торгували наркотиками та психотропами. ФОТО

На Львівщині судитимуть учасників організованої злочинної групи – торговців наркотиками та психотропами.

Про це повідомляє поліція Львівської області.

Зловмисників викрили оперативники Управління боротьби з наркозлочинністю у Львівській області спільно зі слідчими Львівського районного управління поліції №1, поліцейськими Прикарпаття та співробітниками Служби безпеки України в Івано-Франківській області, за процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури.

До складу групи входили троє осіб – 25-річний організатор, 47-річний співорганізатор та оператор Інтернет-магазину віком 25 років, усі мешканці Івано-Франківщини.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що зловмисники налагодили незаконний збут наркотичного засобу «канабіс», а також психотропних речовин «амфетамін», «PVP» та «МДМА» гуртовими партіями на всій території України. Для реалізації «товару» вони використовували кілька Інтернет-магазинів з можливістю розрахунку за допомогою електронних гаманців, банківських карток та криптовалют, а також спосіб «закладок». Щомісячний грошообіг становив близько одного мільйона гривень.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили в учасників організованої злочинної групи: наркотичний засіб «канабіс» загальною вагою близько трьох кілограмів, психотропні речовини «амфетамін» загальною вагою більше 700 грамів, «PVP» загальною вагою більше 300 грамів, «МДМА», нарковмісні таблетки, а також спеціальне обладнання для вирощування коноплі та самі рослини, 20 коробок з «товаром», готових до відправлення поштою, значну суму коштів у різних валютах, виручених від незаконної діяльності та інші речові докази.

За цінами «чорного» ринку вартість вилучених наркотичних та психотропних засобів становить більше 2 мільйонів гривень. Також накладені арешти на рухоме та нерухоме майно зловмисників.

Усі учасники організованої злочинної групи були затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.3 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, завершене.

Обвинувальний акт щодо учасників організованої злочинної групи правоохоронці скерували на розгляд суду. За скоєне їм загрожує покарання – до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...