Мед Атлант

ЄС передав українським правоохоронцям 90 автомобілів

Європейський Союз завершив постачання 90 автомобілів органам системи внутрішніх справ та Офісу генерального прокурора України на загальну суму близько 2 млн євро.

Країни ЄС продовжують постачати в Україну транспортні засоби. Більша їх частина вирушає на потреби ЗСУ. Але цього разу машини призначаються для поліцейських, прикордонників та прокурорів.

Про це йдеться в пресслужбі представництва ЄС в Україні.

Зазначається, що цей транспорт підвищить мобільність правоохоронців та покращать якість щоденних послуг, що надаються громадянам.

За час повномасштабної війни Нацполіція втратила понад 1 000 автомобілів. Це також є актуальним для Прикордонної служби, рятувальників, Нацгвардії та інших установ системи Міністерства внутрішніх справ України. Сьогодні ми маємо величезну потребу в автомобілях для проходження складних територій, – заявила заступник міністра МВС Мері Акопян.

Чиновник зазначила, що це найбільша партія автомобілів із початку повномасштабного вторгнення військ РФ до України, яка адресована саме правоохоронцям. Не слід забувати, що співробітники поліції та інших відомств беруть безпосередню участь у розслідуванні військових злочинів та першими реагують на надзвичайні ситуації. До того ж вони беруть участь у розмінуванні територій та багатьох інших операціях.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...