Мед Атлант

У Чехії холостяки та гомосексуалісти можуть замовити дитину з України, як товар в інтернеті

У Чехії започаткували новий бізнес, який пропонує самотнім чоловікам або гомосексуалістам практично без обмежень дитину у сурогатної матері.

Про це повідомляє Всеукраїнський собор з посиланням на CNE.

Україна є найліберальнішою країною Європи у сфері сурогатного материнства. Іноземці можуть досить легко «замовити» дитину в українській клініці, оскільки бізнес сурогатного материнства в країні процвітає. Однак є деякі правила. Одне з цих правил полягає в тому, що лише гетеросексуальні пари можуть претендувати на сурогатне материнство в Україні.

Щоб оминути це правило в Україні, клініки започаткували цей бізнес через Чехію. У Чехії немає правових норм щодо сурогатного материнства. Таким чином гомосексуальні пари та самотні чоловіки, які хочуть подарувати онука на прохання своєї матері можуть придбати дитину за 60 тисяч євро.

Послуги з сурогатного материнства надавала приватна клініка у Харкові, яка відправляла жінок народжувати у Чехію, де вони безперешкодно передавали дітей їх новим «батькам».

Оскільки цей бізнес являється тіньовим, ніхто не перевіряє у яких умовах проживають ці діти: чи знають батьки, як піклуватися про немовлят або чи мають вони задовільні умови для проживання.

Практика сурогатного материнства в державі-члені ЄС Чехії є примітною, оскільки Європейський парламент дуже рішуче виступає проти цієї практики, як було сказано в резолюції на початку травня. Тоді представники заявили, що цю практику слід розглядати як «репродуктивну експлуатацію». У резолюції йшлося про Україну та проблеми, які там спричинила війна, але заява була зроблена загалом. В Україні щороку від сурогатних матерів народжується понад 2000 немовлят. Це набагато більше, ніж у Чехії.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...