Мед Атлант

Художниця з Івано-Франківська розпродує колекцію картин, щоб допомогти ЗСУ

Художниця з Івано-Франківська Галина Григорук розпродує картини, щоб допомогти ЗСУ. У колекції мисткині — майже вісім десятків мистецьких творів.

Усі роботи Галина Григорук виставила на благодійний аукціон. Про це художниця розповіла Суспільному.

Серед них є власні картини та ті, які Галина Григорук купила чи отримала у подарунок. Усі полотна жінка перевезла додому на початку повномасштабної війни. З майстерні, у якій працювала, каже, довелося виїхати.

Я дуже люблю Карпати. Частина моїх картин, на яких зображені українські гори, вже поїхала за кордон. Є роботи й у США, і в Україні дуже багато продалося таких картин. Минулого року я була в поході в Туреччині. І ми мандрували дуже красивим місцями. Є картина з цієї подорожі, – пояснює Галина Григорук.

Ці твори художниця зараз розпродує у соціальних мережах. Частину вторгованих грошей Галина вирішила перераховувати на благодійність.

Ці картини я хочу продати й долучитися до доброї справи, виконати свій громадянський обов’язок. Мої друзі-художники багато, бачу, жертвують. Хтось повністю гроші від продажу віддає на потреби армії, хтось – частково. Для мене це принципово важливо – хоч чимось долучитися, – каже Галина Григорук.

Більшість картин з творчого доробку художниця написала олійними фарбами. Це – портрети, пейзажі та натюрморти. У колекції, розповідає мисткиня, є особлива для неї серія – полотна, на яких зображений балет та його артисти. Саме ці твори, каже Галина, найчастіше купують.

Тут я витратила більше часу для деталізації у картинах. І для мене балерини – це про душу, про розвиток, поривання, наші мрії. Дуже цінний меседж, який я хочу передати. І люди зазвичай його розуміють, тому що ця серія популярна серед моїх шанувальників, – каже художниця.

Зараз художниця працює над серією патріотичних картин.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...