Мед Атлант

Київ і Варшаву планують об’єднати швидкісною залізницею

Україна та Польща працюють над запуском швидкісного залізничного сполучення між Києвом та Варшавою. Час у дорозі займатиме до 4 годин.

Про це повідомило Міністерство інфраструктури України.

Зазначається, що Україна й Польща “вже синхронізували дії з реалізації проєкту”. Наразі сторони напрацьовують план реалізації євроколії та готуються презентувати проєкт на рівні ЄС.

Серед інших проєктів для інтеграції української транспортної мережі в європейську — нові автобани до західного кордону. Йдеться, зокрема, про будівництво першої концесійної дороги Краківець — Львів — Броди — Рівне, а також про масштабне оновлення дороги Київ — Ковель — Ягодин.

Також у планах відомства реконструювати ділянку Мальховіце — Нижанковичі на польсько-українському кордоні та модернізувати міжнародні автомобільні пункти пропуску, передусім — у Ягодині.

Крім того, у Мінінфраструктури повідомили, що вже з 10 лютого “Укрзалізниця” зможе зняти заборону на перевезення транзитних вантажів Україною до Польщі, які вона блокувала з 30 листопада 2021 року, щоб “розв’язати проблему зі скупченням вагонів та застарілою інфраструктурою”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...