Мед Атлант

За 13 днів роботи центру “Я — Маріуполь” у Франківську до нього звернулися 1 300 переселенців

В Івано-Франківську за 13 днів роботи центру “Я — Маріуполь” до нього звернулися 1 300 переселенців з різними потребами. До прикладу, 72 людини хотіли отримати психологічну допомогу, 257 людей звернулися за консультацією і ліками до терапевта.

Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Про це Суспільному розповіла керівниця центру Юлія Григор.

“Наша ціль — щоб після повернення додому, ми вже були підготовлені, сформовані, орієнтовані на різкий підйом, ріст нашого міста. Щоб Маріуполь якомога скоріше відбудувався і процвітав. Тому що наше місто насправді на це заслуговує і наші люди — також”, — каже Юлія Григор.

Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Переселенець з Маріуполя Микола Петаєв зараз мешкає у Коломиї. Чоловік приїхав у справах до Івано-Франківська і вирішив з дружиною зайти в центр “Я — Маріуполь”. Тут подружжя зареєстрували та надали йому гуманітарну допомогу.

Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Микола Петаєв розповідає, виїжджав з Маріуполя разом з родиною 15 березня. Переживав, щоб його пропустили на блокпостах, адже займався волонтерством у місті, зокрема допомагав лікарням під час атак російської авіації.

“Коли з’явився зв’язок, я випадково дізнався, що мій близький друг виїхав. Це для мене було сигналом, що варто спробувати. Бо в місцях скупчення людей, де був зв’язок, були і дезінформатори. Вони казали: “Зелений коридор, зелений коридор”. А потім з’являлася інформація, що люди потрапляли під обстріли”, — розповідає Микола Петаєв.

Юлія Жигура із сином також прийшли в центр “Я — Маріуполь”. Жінка — двічі переселенка. До 2014 році вона жила в Горлівці, потім переїхала до Маріуполя.

“Я прийшла до центру, щоб мені хоча б розповіли, що і до чого. В мене немає якихось особливих потреб, я не очікую чогось надзвичайного. Якщо буде якась допомога, я буду рада”, — каже Юлія Жигура.

Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Зараз у центрі “Я — Маріуполь” потребують засобів гігієни та побутових речей для переселенців. Допомогти можуть усі охочі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...