Мед Атлант

Вимагав 10 000 доларів: у Франківську обрали запобіжний захід підозрюваному. ФОТО

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 26-річному чоловіку за вимагання неіснуючих боргів в умовах воєнного стану.

Про це повідомляє Івано-Франківська обласна прокуратура.

За даними слідства, зловмисник вимагав у потерпілого 10 000 доларів США неіснуючого боргу. Він, залякуючи насильством, побив чоловіка та погрожував знищити його майно у разі відмови від передачі коштів. Побоюючись за своє життя, чоловік 14.07.2022 року передав вимагачу частину коштів.

Протиправну діяльність задокументували слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Івано-Франківській області.
Прокурори скерували до суду клопотання про обрання стосовно зловмисника запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Суд обрав йому цілодобовий домашній арешт. Не погодившись з ухвалою суду, прокурори готують апеляційну скаргу та наполягатимуть на триманні під вартою.
Нагадаємо, що з 7 березня 2022 року посилено кримінальну відповідальність за ряд злочинів в умовах воєнного стану. Зокрема, за вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчинене в умовах воєнного, або поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження, – передбачено покарання у виді позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...