Мед Атлант

Лісівники Рожнятівщини відновили міст через Лімницю. ФОТО

Для ремонту моста довжиною 15,2 метра використали металеву зварну конструкцію із залізничної платформи. Для її підсилення застосували додаткові металеві балки та необхідні опорні й кріпильні елементи.

Про це повідомляє Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Після першочергових завдань працівники підприємства взялися до капітального ремонту інших не менш важливих споруд. Першим обрали міст через річку Лімниця у Дарівському лісництві. Для ремонту моста довжиною 15,2 метра використали металеву зварну конструкцію із залізничної платформи. Для її підсилення застосували додаткові металеві балки та необхідні опорні й кріпильні елементи.

Конструкція моста включає в себе дерев’яні ряжеві берегові опори, на які монтується спеціальним чином підготовлена рама залізничної платформи. Ряжеві опори укладаються на, попередньо вирівняну і викладену свіжозрубаною хмизовою вистилкою, поверхню вздовж русла ріки. Їх тіло заповнюється бутовим каменем. Всі елементи опор моста виготовленні з круглих лісоматеріалів хвойних порід. Для попередження деформації стін зрубу та забезпечення його стійкості передбачені поперечні перегородки. З фронтальної та бокової сторін низ ряжевих опор укріплюється бутовим каменем, розміром не менше 30 см, смугою шириною 0,6 м, що дозволить мінімізувати ризики їх підмиву під час проходження паводкових вод, – розповідає Володимир Коржов, кандидат технічних наук, перший заступник директора УкрНДІгірліс.

Фахівці зауважують, що конструкція дерев’яних елементів моста розроблена відповідно до вимог до влаштування дерев’яних мостів на лісових дорогах та з урахуванням досвіду будівництва таких споруд у Карпатах.

Олексій Фрик, директор Осмолодського лісгоспу, підсумовує, що введення в експлуатацію мостового переходу створить умови для цілорічного доступу до лісових масивів Дарівського та Різарнянського лісництв, що забезпечуватиме своєчасне виконання комплексу лісогосподарських робіт. Крім того, завдяки організації безпечного руху із розрахунковими швидкостями, покращаться умови роботи лісовозного транспорту, що своєю чергою позитивно вплине на екологію лісових масивів.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...