Мед Атлант

Побратими винесли з-під обстрілів і врятували життя франківського бійця

Історія франківського бійця життя якого врятувала військова дружба і підтримка побратимів. Сьогодні Семен Бацала може ходити, проте могло статися й інакше.

Про це військовий розповів МІСТУ.

24 лютого у складі 10 Окремої Гірсько-штурмової бригади ЗСУ Семен вирушив в район зосередження, а саме Волинську область.

5 березня бригада поїхала на кордони Житомирської та Київської областей. А вже 7 березня, зайнявши вогневі позиції, попав під ворожий обстріл артилерії.

Як потім з’ясувалося по нашому квадраті працювали близько 40 одиниць ворожої техніки. Годину нас обстрілювали без перерви. Коли обстріл притих, почали по декілька чоловік евакуйовуватись з лінії вогню, – розповідає Семен.

21 – річного захисника поранили під час евакуації. Близько біля нього впав ворожий снаряд.

Коли я біг, біля мене близько 30 метрів, впав снаряд від Граду, я одразу впав. Уламком мені перетрощило ногу, та вилізла кістка, почалась артеріальна кровотеча, та я почав собі надавати першу допомогу та гукати на поміч, – пригадує хлопець.

На допомогу прийшли побратими. Під обстрілами допомогли сильніше затягти турнікет та понесли хлопця в безпечну зону.

Сильнішої ніж військова дружби не буває. Під час евакуації пережив больовий шок, втратив 1.5л крові, та через 3 години був доставлений в операційну палату. Під час обстрілу та поранення паніки не було, допоміг досвід з ООС. Вже в лікарні я дізнався що в мене пробита шия, уламок залетів в шию біля артерії та вилетів біля вуха. Бог вберіг, – ділиться військовий.

Зараз Семен перебуває на реабілітації. Після одужання планує продовжити службу в правоохоронних органах.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...