Мед Атлант

Україна готова до опалювального сезону в середньому на 73% — Шмигаль

Підготовка до опалювального сезону в Україні триває згідно з планом. Стан готовності об’єктів житлового фонду становить 72%, теплових мереж — 74%.

Про це свідчить інформація Міністерства розвитку громад та територій України, озвучена під час селекторної наради уряду з керівниками областей.

Очільник відомства Олексій Чернишов повідомив, що в Україні планують перевести теплогенерувальні підприємства на альтернативні види енергії, провести побутову термомодернізацію та реалізувати програми Фонду енергоефективності.

У міністерстві зазначили, що Україна накопичила 12,6 млрд кубометрів газу та 1,89 млн тонн вугілля. Області також надали комплексні плани оперативного реагування в кризових ситуаціях, що можуть виникнути під час проходження осінньо-зимового періоду.

Глава уряду наголосив, що важливо забезпечити країну достатньою кількістю альтернативних видів палива, зокрема деревиною.

У Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів повідомили, що всі лісгоспи мають необхідні плани, і наразі держава має можливість заготовити 2,3 млн кубічних метрів деревини.

За підсумками наради Шмигаль доручив обласним адміністраціям спільно з органами місцевого самоврядування створити резервні запаси матеріалів, обладнання та палива.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...