Мед Атлант

Що думають відомі франківці, посадовці, депутати про найдраматичніший в історії України День Незалежності в спецпроєкті МІСТА

Нова реальність, нові Герої, нові емоції і нові думки… Від 24 лютого до 24 серпня рівно півроку несамовитої, відважної, героїчної боротьби українців за свою Незалежність. Попри те, що основне свято української держави, відзначатимуть скромно і в основному скорботно, всім зрозуміло, що сьогодні боротьба йде виключно за неї, за нашу НЕЗАЛЕЖНІСТЬ. Сайт МІСТО запропонував відомим франківцям, посадовцям, депутатам, письменникам та акторам публічно висловитися про що вони думають цього року напередодні 24 серпня. 

Голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук

Незалежність України – це те саме, що і свобода для кожного українця. Це можливість вільно жити на своїй землі, працювати, втілювати різноманітні задуми.
Події сьогодення нам вкотре продемонстрували, що за незалежність потрібно завжди боротися, її необхідно відстоювати та берегти. Я безмежно вдячна усім, хто боровся за нашу свободу протягом багатьох століть. Я вклоняюся усім нашим сучасним Героям – Захисникам і Захисницям, які мужньо відстоюють незалежність України і її майбутнє.
Я особливо пишаюся нашим героїчним та миролюбним народом. Переконана, що завдяки відвазі, сміливості та непереборному бажанню бути незалежними та вільними ми обов’язково переможемо!
Слава Україні! Слава нашим героїчним Захисникам і Захисницям!

Народний депутат України Едуард Прощук

Для мене, мабуть, як і для всіх українців цей День Незалежності України буде особливим. Дуже змішані почуття: обосисто мене переповнює і гордість, і сум одночасно. Я гордий бути українцем і жити в Україні. Але півроку повномасштабної кривавої війни за незалежність та суверенітет, яку розв’язала сусідня країна терорист. Ми вкотре доводимо, що ми суверенна держава. Ми по-справжньому відчули цінність цього дня, адже щоденно втрачаємо найкращих, наш цвіт нації. Сотні тисяч українців не вагаючись стали захищати важливі для нас усіх свободу слова, свободу вибору і можливість визначати свій шлях та рідної країни. Я вірю, що Незалежність ми вкотре підтвердимо і станемо однією із найсильніших країн Європи, але мені дуже шкода, що такою ціною. Ми обов’язково пройдемо цей етап і обов’язково переможемо!

Народна депутатка України Олена Вінтоняк

Незалежність України сьогодні – історія сильної нації за право жити вільно на своїй землі. Зараз наша незалежність особливо цінна, адже Україна, як держава – це не просто територія, тут наші рідні, місця де народились і які дорогі серцю, емоції, які назавжди залишаються в пам’яті. Сьогодні Україна для мене – це сміливість, віра в перемогу та незламність. Це професійні військові, а також ті, які ще вчора були інженерами, юристами та вчителями, а сьогодні зі зброєю в руках мужньо боронять свої сім’ї та наші українські землі. Це волонтер, який вже 6 місяців без перерв відправляє допомогу солдатам. Це маленький хлопчик, що мріяв про новий велосипед, але віддав усі заощаджені кошти на допомогу ЗСУ. Це мама та дружина, яка чекає звістки з фронту. Це підприємець, який продовжує працювати та інвестувати в українську економіку. Кожен з нас – це частина теперішнього України та віра в наше майбутнє. Це гордість бути українцем! З днем незалежності сильної та вольової країни!

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...