Мед Атлант

“Заради наших воїнів”: у Франківську відбувся благодійний забіг “Вишиванка IF RUN”. ФОТО. ВІДЕО

В Івано-Франківську на міському озері 210 людей розпочали День Незалежності із благодійного забігу “Вишиванка IF RUN”.

Так усі охочі відзначили свято та збирали гроші для українських військових. Люди бігли у вишиванках, з прапорами та українською символікою, йдеться в сюжеті Суспільного.

Першими стартували й фінішували діти. Вони бігли дистанцію у 100 м. Учасниця дитячого забігу Марія Хотюк прийшла сюди разом з батьками.

“Мої тато і мама біжать 3 км і я теж хочу. Мені сподобалося дуже. Хотіла б ще брати в такому участь”, — говорить Марія Хотюк.

Опісля стартували бігуни, які змагалися на дистанціях 3 та 9 км. Маршрут пролягав навколо міського озера.

Вболіває за маму, яка долає дистанцію у 3 км, Софія Нестерова разом із братом. Дівчина каже, вони пів року тому переїхали на Івано-Франківщину з Харкова.

“Учора готували плакат, аби представляти наше місто. Написали: “Харків на зв’язку”. Ми дуже раді, що маємо зараз таку можливість тут бути й вдягати свої вишиванки, і бігти”, — каже Софія Нестерова.

До забігу долучилися і військові Нацгвардії та Збройних сил України, серед них — боєць Володимир Яковишин.

“Важливо, щоб люди бачили, що військовослужбовці з ними — не тільки на фронті, а і в тилу. Вони обороняють, вони допомагають і вони біжать нога в ногу, долаючи будь-які перешкоди, тому ми — тут”, — розповідає Володимир Яковишин.

Франківка Надія Цимбаленко пробігла 3 км за 21 хвилину 22 секунди. Каже, таким результатом задоволена, а ще рада, що змогла долучитися до підтримки українських військових.

Зараз просто переповнюють такі емоції, відчуття. Я цілий рік не бігала, не тренувалася, але заради наших хлопців, заради наших воїнів я готова бігти. Готова жертвувати собою, своїм віком, — каже Надія Цимбаленко. — Мені сльози навертаються на очі і я хочу крок за кроком йти до перемоги”.

Під час благодійного забігу “Вишиванка IF RUN” вдалося зібрали 139 тис. грн для українських військових. Це — реєстраційні внески, які заплатили учасники, а також гроші, які жертвували люди під час заходу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...