Мед Атлант

Воєнний плейлист: пісні франківців під час війни

МІСТО зібрало найкращі композиції, створені та записані франківськими виконавцями від початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну. Наш «рейтинг» відповідає кількості їх переглядів на YouTube.

Першою композицією у воєнному плейлисті стала МЮСЛІ UA Vasia Charisma | ДОБРИЙ ДЕНЬ Everybody. Цей трек – це фіт із українським блогером, коміком з Гуцульщини Василем Харизмою. До слова, композиція зайняла сьоме місце серед найпопулярніших музичних відео України.

Цей трек – це прояв поваги команди Мюслі UA найпозитивнішому політику світу та найбільшому другові українського народу Борису Джонсону… або, як його називають в Україні, Борису Джонсонюку! Пане Борис, ви легенда. Рвете русню на британський прапор! Ми вдячні Вам за відкритість та Вашу допомогу у боротьбі з головним ворогом нашої країни. Ukraine love you and поважає very much!, – коментують виконавці.

Наступним у нашому музичному плейлисті йде Сергій Лазановський, також відомий як Ridnyi, з треком «Геть з України». Зазначимо, що Сергій переможець талант-шоу «Голос країни» (2021).

Усім відома пісня “Гей соколи” отримала нове звучання. Актуальна тема сьогодення диктує нам нові слова, – пише Лазановський.

 

 

Також Ridnyi відзначився ще одни хітовим треком «ЗСУ».


Найголовніша мета цього треку – підтримати моральний дух наших захисників. Ну і звичайно об’єднати всіх українців в одне ціле, – коментує переможець «Голосу країни».

 

 

Наступну композицію чув ввесь світ. Гурт «Kalush Orchestra» представляв Україну треком «Стефанія» на Євробаченні 2022.

Kalush Orchestra — український хіп-хоп-гурт, який поєднує етнічні мотиви із сучасним звуком, використовуючи народні інструменти. Це новий гурт від учасників проєкту Kalush. До цього складу, окрім основного, увійшли бек-вокаліст Джонні Дивний і ще два мультиінструменталісти, які грають на десятках різних інструментів.

 

Франківська музикантка та блогерка KRISTONKO випустила патріотичну композицію «Наші предки».

Ця пісня для нашого украінського незламного народу. Він пройшов дуже багато! Пройде і ці тортури! Вистоїмо! Відбудуємо! Вони заплатять за кожну сльозинку матері! За кожну краплинку крові пролиту через одного божевільного ! Ця пісня кожній жінці, дівчині та матері, яка чекає свого героя! Ця пісня для всіх наших воїнів, які стоять за нашу волю! Слава вам, наші герої!!! Україно тримайся!!!, – пише співачка.

Христина написала ще один трек «Солдате» присвячений всім дівчатам та жінкам, які з любов’ю чекають свого героя з фронту та всім захисникам.

Сила кохання – Безмежна! Хай ця пісня донесеться в серце кожного з вас, – закликає Христина Христонько.

 

 

Наймолодша співачка Франківщини VLADA K. Дівчина презентувала пісню «Франик» – про рідне місто, про його красу і душу.


Я давно мріяла випустити пісню про мій рідний Івано-Франківськ. Там я народилась, там живуть найрідніші люди, друзі. Там кожна вулиця і кожний будинок це теплі спогади і найкращі моменти. Зараз, коли я знаходжусь так далеко від свого дому, я це розумію ще більше, – пише франківка.

Зазначимо, що VLADA K – українська співачка, телеведуча, радіоведуча[1]. Міні-Міс Україна 2019 року[2]. «MINI MISS UNITED WORLD 2019», «Найталановитіша дитина 2021» за версією журналу Ukrainian People.

“Три браття з Прикарпаття” пісня про реальну історію бійців УПА з Рогатинського району.
Трек записали франківці Андрій Галин та Тьома Паучек. Нагадаємо, Тьома Паучек фіналіст талант-шоу «Голос країни».

Саме зараз, кожного дня, українці творять велику історію та боряться на передовій за свободу кожного з нас. Тож хай звучить ця пісня сьогодні у такому вигляді і нехай почує та співає її кожен українець, – коментує автор пісні Андрій Галин.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...