Мед Атлант

Франківські ювенальні поліцейські разом із дітьми провели акцію проти суїцидів. ФОТО

10 вересня відзначають Всесвітній день запобігання самогубству. Тема дуже складна, але потребує обговорення.
Працівники ювенальної превенції турбуються про всіх дітей, їм важливо, щоб молодь не боялася говорити про проблеми, які у них виникають, адже буває, що підлітки самостійно вирішити їх не можуть.
Поліцейські поспілкувалися з учнями одного із Івано-Франківських ліцеїв. Дітям пояснили, що будь-яка проблема, навіть найсерйозніша, має свої шляхи вирішення. Школярам порадили не закриватися в собі та розповідати про свої переживання батькам, друзям чи вчителям.
Також правоохоронці закликали учнів бути уважними й один до одного, зважати на почуття навколишніх та приходити на допомогу тим, хто цього потребує, особливо зараз коли у країні війна. А у разі виникнення загрозливих ситуацій з боку однолітків чи інших осіб, відразу повідомляти про це дорослим та поліцейським.
Наприкінці заходу правоохоронці разом з дітками зробили паперові смайлики та сердечка.
Дорослим варто завжди пам’ятати, що підліткам повсякчас потрібні увага, розуміння та підтримка дорослих. І нерідко для того, щоб допомогти їм, дорослим достатньо просто відкласти свої буденні клопоти, уважно вислухати дитину, щиро обійняти її, заспокоїти, посміхнутися їй і запевнити, що все буде гаразд.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...