Мед Атлант

На Прикарпатті з початку вересня зросла кількість повідомлень про розшук дітей

За вісім днів вересня прикарпатські поліцейські розшукали дев’ятьох неповнолітніх. За цей період до поліції щодня надходили повідомлення про зникнення дітей.

Про це Суспільному розповіла начальниця відділу ювенальної превенції Нацполіції в області Алла Бойчук.

“Ми фіксуємо збільшення кількості звернень про зникнення дітей саме з 1 вересня. Станом на 8 вересня ми розшукали дев’ятьох дітей. Усіх знаходили упродовж доби. Основна причина — це конфлікти у сім’ї. Також є діти, які перебувають у нас на обліку, або сім’я перебуває у складних життєвих обставинах”, — розповідає Алла Бойчук.

Вік розшуканих дітей, каже очільниця відділу, — 10-14 років. Серед них 80% – дівчата.

“Ці дев’ять випадків — абсолютно різні. Двох дівчаток ми знайшли у сусідньому селі в закинутому будинку. Інша дівчинка познайомилася в Інтернеті з хлопчиком і проводила з ним час. Одна з розшукуваних дівчат вже вдруге втекла з дому. А дитина, яка двічі упродовж одного року тікає з дому, автоматично потрапляє на облік. Також була дівчинка, яка пішла з дому ще 1 вересня, а мама повідомила про це лише 7 увечері”, — каже ювенальна поліцейська.

Загалом від початку 2022 року прикарпатські поліцейські отримали 109 повідомлень про зникнення 120 дітей. Усіх розшукали.

Алла Бойчук каже, що запорукою успішного пошуку дітей є своєчасне повідомлення про зникнення дитини та надання необхідної інформації про розшукуваного.

“Варто розповісти про друзів, захоплення дитини, її дозвілля, схильності. Не потрібно приховувати інформацію, що була напередодні зникнення. Можливо, був конфлікт. Ми повинні розуміти, який психологічний стан дитини, — каже Алла Бойчук. — Інколи батьки не знають нічого про дитину: не мають фотографій, не знають друзів, як вона зареєстрована у соцмережах, чи має інший телефон. Часом родичі пізно звертаються до поліції, бо думають, що за три дні зникнення дитину не будуть шукати. Це — міф. Про зникнення потрібно повідомляти у найкоротший термін”.

Поліцейська батькам підлітків радить:

  • частіше розмовляти з дитиною, бути їй другом;
  • не допускати фізичних покарань;
  • варто знати щонайменше двох-трьох друзів дитини чи їхніх батьків, до яких за необхідності можна зателефонувати та поцікавитися місцем перебування сина чи доньки.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...