Мед Атлант

Візи для росіян в ЄС: низка країн не приймають документи від туристів рф

Латвія, Литва, Естонія, Польща, Чехія, Словаччина, Данія, Бельгія та Нідерланди більше не приймають від росіян документи на оформлення туристичних віз.

Про це повідомляють “РИА Новости” з посиланням на Асоціацію туроператорів росії, передає Суспільне.

Продовжують приймати документи на візи під туристичні поїздки, серед інших Італія, Іспанія, Греція, Франція, Угорщина та Кіпр (національна віза, не шенген).

За інформацією учасників туристичного ринку рф, загалом терміни розгляду візових заяв росіян за фактом вже збільшилися ще до 12 вересня, коли в ЄС запрацювало скасування дії спрощеного візового режиму між ЄС та рф. У середньому розгляд документів займає близько чотирьох тижнів, але ситуація дуже відрізняється від консульства до консульства.

“Совок”, запах нафталіну, росіяни так давно цього хотіли, — написав керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

З понеділка, 12 вересня, перестав діяти спрощений візовий режим Євросоюзу з росією. Раніше, 9 вересня, Рада Європейського союзу ухвалила рішення про повне зупинення дії угоди про спрощення візового режиму між ЄС і росією.

Тож відтепер до громадян росії будуть застосовуватися загальні правила Візового кодексу.

Візовий збір для росіян зросте з 35 євро до 80 євро, потрібно буде подавати додаткові документи, час оформлення візи буде довшим, а до видачі багаторазових віз застосовуватимуться серйозніші обмежувальні правила.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...