Мед Атлант

У Тлумачі вшанували пам’ять видатного громадського діяча

У Тлумачі вшанували видатного громадського діяча, міністра внутрішніх справ ЗУНРу Івана Макуха, з нагоди 150-тої річниці з дня народження.

Про це йдеться у “Типовому Тлумачі”.

Іван Макух — людина складної долі, сповненої злетів та падінь, яка залишила помітний слід в історії нашого краю й України. Нагадаємо, що він відкрив власну адвокатську канцелярію в Товмачі 1 січня 1907 р. На той час у Галичині було доволі мало адвокатів, які б відстоювали українські інтереси в судах. За короткий період Макух здобуває авторитет серед місцевого населення й розширює свою правничу діяльність. А ще його оселя також стає місцем зборів громадсько-політичного, освітнього і економічного характеру для українців Тлумацького повіту.

Окрім цього, з перших днів перебування в місті І. Макух разом із М. Терлецьким, Г. Луциком та іншими розпочав активну роботу з розбудови народних читалень «Просвіти». Зауважимо, що останніми роками до життя і трудів І. Макуха все частіше звертаються науковці, краєзнавці, влада, освітяни, широка громадськість міста, – йдеться у повідомленні.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...