Мед Атлант

Тепло і вітряно: стало відомо, якою буде погода на Прикарпатті у листопаді

Метеорологи прогнозують на Івано-Франківщині теплий листопад — на 1-1,5°C вище від кліматичної норми.

 Разом із тим цього місяця температура повітря знижуватиметься щодня, розповіла Суспільному синоптикиня обласного центру з гідрометеорології Тетяна Атаманюк.

“У перші дні листопада в області збережеться антициклональний тип погоди. Над Франківщиною пройде фронтальна зона, без істотних опадів. Однак можливі пориви вітру до 15-20 м/с”, — говорить синоптикиня.

З її слів, 3-4 листопада на погоду в області впливатиме циклон, центр якого зараз — над Норвезьким морем. Очікуються короткочасні дощі, а температурний режим поступово нижчатиме до 8-13°C через затоку холодного повітря.

“5-6 листопада можливий невеликий дощ, в горах — із мокрим снігом. Вночі — 1-6°C, вдень — 7-12°C. Тобто поступово температура падатиме на градус нижче щодня”, — розповідає Тетяна Атаманюк.

Листопад — це перехідний місяць, впродовж якого відбувається перебудова атмосферних процесів на зимовий режим, каже синоптикиня. За її словами, для нього характерним є посилення вітру до 15-20 м/с та частий перехід опадів з дощу в мокрий сніг.

“Минулого року листопад на Прикарпатті був теплішим за норму з певним дефіцитом опадів. Цьогоріч також очікуємо, що цей місяць буде доволі теплим — на 1-1,5°C вище від кліматичної норми”, — говорить Тетяна Атаманюк.

Історичний максимум температури повітря за листопад в Івано-Франківській області зафіксували у 2008 році — 21,3°C. А от у 1965 році спостерігали історичний мінімум для місяця — це -17,5°C.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...