Мед Атлант

Зеленський запропонував “економічний Рамштайн”: пошкоджено 40% енергетичної інфраструктури

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із комісаром Європейського Союзу з питань енергетики Кадрі Сімсон. Зеленський поінформував єврокомісарку про наслідки обстрілів критичної інфраструктури з боку Росії, яка серйозно пошкодила вже близько 40% усієї енергетичної інфраструктури України.

Про це повідомляє Офіс президента.

“Розповів про наслідки енергетичного тероризму з боку Росії та заходи, які вживаємо для стабілізації роботи енергомережі. Обговорили подальші кроки щодо гарантування енергетичної безпеки України, а також посилення енергетичних санкцій проти РФ”, — зазначив Зеленський.

Він додав, що Росія серйозно пошкодила вже близько 40% усієї енергетичної інфраструктури України, зокрема ТЕС, ТЕЦ та ГЕС.

Зеленський звернув увагу на доцільність створення платформи для підтримки української економіки, зокрема енергетичної сфери, на зразок Контактної групи у форматі “Рамштайн”.

“Ця платформа, такий “економічний Рамштайн”, будується й почне працювати. Питання енергетики сьогодні йде поруч із фінансовою кризою та дефіцитом зброї, тому має бути створений такий майданчик”, – переконаний Глава держави.

Крім того, президент та єврокомісарка обговорили посилення енергетичних санкцій проти РФ. Президент України закликав запровадити цінові обмеження на російський газ на додачу до цінових обмежень на нафту, а також обмежити постачання російського скрапленого газу до країн ЄС у межах наступного санкційного пакету, який необхідно затвердити якнайшвидше.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...