Мед Атлант

«Херсонщина – це Україна»: під такою назвою у Франківську відкрили мандрівну виставку. ФОТО

1 листопада, в стінах Івано-Франківського краєзнавчого музею відкрилася виставка «Херсонщина – це Україна». Івано-Франківськ став п’ятим містом де проходить ця виставка.

Ми приїхали до вас з нашим культурним проєктом, який називається “Херсонщина – це Україна”. 2 місяці після окупації наша команда знаходилась на окупованих територіях, ми допомагали дітям-інвалідам, пенсіонерам, дітям-сиротам. Це була ключова робота, бо крім цього нічого не можна було робити. 24 квітня частина нашої команди виїхала. На сьогодні понад 9 тисяч продуктових наборів нам вдалося доставити на окуповані території. Цим проєктом хочемо сказати людям, які перебувають у тимчасовій окупації, що про них не забули як земляки, так і всі українці, – розповідає організатор виставки Павло Ярмій.

Мета проєкту – насамперед, моральна підтримка жителів окупованої Херсонщини та ВПО з Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровська та інших областей.

Для всіх цей проєкт називається “Херсонщина – це Україна”, а для мене це “Я хочу додому”, – каже організатор.

На мандрівній виставці свої роботи представили 20 художників, які створили понад 50 картин в рамках арт резиденції в Умані, а також ще близько 50 картин художники передали для участі у виставках і подальшому продажі картин на офлайн і онлайн – аукціоні. Виставку уже побачили в Умані, Кривому Розі, Одесі та Львові, далі експозиція помандрує у Київ, Хмельницький та Тернопіль.

Херсон для нас надзвичайно близький, це той край, який ми любимо. Сьогодні тимчасово прихистили багато людей саме з Херсону. Тому Івано-Франківськ є одним з перших міст в якому відкрився цей проект, – каже міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Після відкриття виставки відбувся аукціон на якому виручили понад 12 тисяч гривень. Ці кошти організатори віддають на потреби військових, решту — на відновлення культурних пам’яток Херсона.

В національному парку «Софіївка» є така «Дубівка». В цьому місці ми посадимо дуби з іменами благодійників, які куплять картини. На деревах також буде зображений герб Івано-Франківська, – розповів Павло Ярмій.

Відвідати виставку можна з вівторка по неділю з 10.00 – 17.00 год.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...