Мед Атлант

За зберігання психотропів оштрафували 20-річного калушанина

Калуський міськрайонний суд розглянув кримінальну справу про обвинувачення 20-річного юнака, який незаконно зберігав психотропну речовину без мети збуту.

Обвинувачений перебуваючи в Калуші, на придорожній ділянці дороги знайшов полімерний пакет із вмістом особливо небезпечної психотропної речовини, обіг якої заборонено 4 – ММС (4-метилметкатинон).

Юнак взяв пакет та поставив до кишені своїх штанів. Через деякий час був зупинений працівниками патрульної поліції, та надалі добровільно видав пакет із вмістом психотропної речовини. В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав повністю, щиро розкаявся за вчинене.

Прокурор у судовому засіданні просив визнати юнака винним та призначити йому покарання у виді штрафу у розмірі 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Розглянувши справу, суд дійшов висновку, що покаранням, необхідним та достатнім для виправлення обвинуваченого та попередження нових кримінальних правопорушень, як самим обвинуваченим, так і іншими особами, є покарання у виді штрафу, з урахуванням відношення винного до скоєного, що виразилось у його щирому каятті та засуджені своєї протиправної поведінки, яке буде відповідати тяжкості правопорушення, не буде становити «особистий надмірний тягар для особи» та відповідатиме справедливому балансу між загальними інтересами суспільства та вимогами захисту основоположних прав особи.

Суд призначив юнаку покарання у виді штрафу в розмірі 17 000 грн., а особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено – 4-ММС (4-метилметкатинон) в кількості 0,2856 грама, яка зберігається у камері зберігання речових доказів вирішено знищити.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...