Мед Атлант

Британія передає Україні близько 1000 зенітних ракет

Велика Британія надала Україні близько тисячі додаткових ракет класу “земля-повітря” для протидії російській загрозі українській інфраструктурі.

Як повідомляє “Європейська правда“, про це оголосив міністр оборони Бен Воллес під час візиту до місць навчання українських військовослужбовців у Британії у середу.

Зазначається, що Британія передає зенітні ракети у відповідь на прохання України посилити засоби її протиповітряної оборони та захист її критично важливої інфраструктури, яка постійно зазнає атак із боку Росії.

Передані зенітні комплекси, які складаються з пускових установок та ракет, можуть бути використані у поєднанні з наявними можливостями Збройних Сил України і здатні збивати такі повітряні цілі, як російські безпілотники та крилаті ракети.

Зобов’язання надати ще сотні ракет класу “земля-повітря” є продовженням нашої оборонної підтримки України проти російської агресії і допоможе Україні протистояти загрозі незаконного ураження критично важливих об’єктів національної інфраструктури, – вважає Воллес.

Перебуваючи разом із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом і міністрами оборони країн Об’єднаних експедиційних сил Європи, він додав, що Британія вже підготувала понад 7400 новобранців та більш як 60 молодших командирів ЗСУ.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...