Мед Атлант

В Івано-Франківську будують комунальний дитячий садок

В Івано-Франківську триває будівництво комунального дитячого садочка на вулиці Отця Блавацького, на території ЖК «Опришівська слобода».

Житловий багатоквартирний комплекс тут почали будувати ще 3 роки тому, а отже зі збільшенням мешканців у мікрорайоні необхідно було розширення і інфраструктури.
Садок має порядка 280 квадратних метра. Тут передбачено всі приміщення згідно всіх будівельних норм, які повинні бути в дитячих садочках. Вже за 2-3 місяці будуть завершені всі роботи по облагородженню, – розповідає директор ТзОВ «Будінвест» ЖК «Опришівська слобода» Ярослав Яцишин.
Проконтролювати хід будівництва комунального дошкільного закладу приїхав і міський голова Руслан Марцінків. Розповідає, це вже не перший об’єкт соціальної відповідальності цього забудовника. Раніше «Ярковиця» на території своїх ЖК вже збудувала та передала місту дитячу поліклініку та дошкільні заклади.
Сьогодні ситуація в країні набагато гірша, ніж це було декілька років тому. Але, я вважаю, що треба не зупинятися і далі відкривати місця в дитячих садочках. Тим паче, в тих мікрорайонах, які будуються. Тому у співпраці з компанією «Ярковиця» саме тут в мікрорайоні відкривається комунальний дитячий садочок. Я думаю, що все буде гарно і наступного року з першого вересня дітки сюди підуть, – каже Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.
За словами директорки Департаменту освіти і науки Вікторії Дротянко, ситуація із дитячими садками у місті стабілізувалась. Збільшилась кількість як комунальних, так і приватних закладів. Завдання натепер – будівництво шкіл у цьому мікрорайоні.
Наразі батьки, як працюючі, так і не працюючі, мають змогу віддавати своїх діток в дитячі садочки. І дитячі садочки можуть прийняти всіх. Та постає питання в школах і наступний етап – це все ж таки будівництво школи чи в цьому мікрорайоні, чи в іншому, звісно, у співпраці з забудівником, – Вікторія Дротянко, заступниця міського голови, директорка Департаменту освіти і науки.
Комунальний садок планують збудувати за пів року. І вже наступного першого вересня дошкільний заклад працюватиме і прийматиме діток.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...