Мед Атлант

На Прикарпатті цьогорічний туристичний збір на 80% більший торішнього

Туристичний збір області за 10 місяців цього року складає 15,3 млн грн. Це на 80,2% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Передає Depo.Прикарпаття за інформацією пресслужби ОВА.

Цього року всі ресурси спрямували на залучення міжнародної підтримки задля національної безпеки та оборони країни, цивільного захисту населення, допомоги внутрішньо переміщеним людям.

Водночас вдалося у 2022 році реалізувати кілька ініціатив у сфері туризму:

– зняли промоційний фільм “TourDeUkraine: Івано-Франківщина зимова”;

– успішно підготували заявку на внесення Косівської мальованої кераміки до культурного маршруту Ради Європи “Європейський шлях кераміки”;

– провели ознайомлювальні мандрівки місцями живої спадщини Карпат для внутрішньо переміщених людей з метою їх етнокультурної інтеграції та ментального перезавантаження.

Розробили Концепцію розвитку велосипедної інфраструктури Прикарпаття, вебпортал і мобільний додаток турів живої спадщини Карпат.

Від сьогодні Івано-Франківська область розпочинає участь у шведсько-українському дослідженні управління туристичною галуззю для подальшого поширення провідного досвіду та сучасних європейських практик в Україні та області зокрема. Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської ОВА долучається до проєкту “Значення публічно-приватного партнерства для сталого розвитку туристичних дестинацій: шведський досвід для України”.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...