Мед Атлант

“Геть московського попа”: франківці протестували проти призначення Никити й УПЦ МП. ФОТО

“Геть московського попа”, “Московських кагебістів у Москву” — з такими гаслами 11 грудня жителі Івано-Франківська прийшли до церкви Різдва Христового УПЦ Московського патріархату на вулиці Довженка, щоб висловити незгоду з призначенням єпископом Івано-Франківським та Коломийським Никити (Сторожука).

Також протестувальники намагалися пояснити прихожанам, чому церква Московського патріархату повинна припинити своє існування у Франківську, передає Суспільне.

Серед протестувальників — і жителька Івано-Франківська Наталія Синиця. Жінка каже, що в Україні повинна бути українська церква.

“Потрібно працювати з парафіянами Московського патріархату, щоб вони не ходили до цієї церкви, тоді її і не буде. Хотілося, щоб ті парафіяни нас зрозуміли. Однак, я думаю, що тільки просвітницька робота їм допоможе”, — вважає Наталія Синиця.

До протестувальників вийшли кілька попів зі словами: “Слава Україні, ми — за мир”. За кілька хвилин вони повернулися в приміщення церкви.

“Вони збирали гроші і надсилали їх в Росію, в Кремль. За ті гроші купують зброю і нас вбивають, — каже протестувальник Ярослав Салига. — Кіріл благословляє росіян на війну з українцями. І ці церкви Московського патріархату підтримують у цьому Гундяєва. Ми сподіваємося, що переконаємо прихожан. Хочемо провести дискусію і зрозуміти їхню позицію. Бо вони говорять одне, а насправді роблять інше”.

Між протестувальниками та прихожанами виникла дискусія, яка переросла у штовханину. На місці працювали поліцейські. За їхніми підрахунками, на мітинг вийшли майже 70 людей.

Акція протесту тривала три години. Наприкінці її учасники увімкнули на подвір‘ї церкви Гімн України.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...