Мед Атлант

Загинув в Оленівці: на Прикарпатті поховають прикордонника з “Азовсталі” Дмитра Кияненка

На Прикарпатті 17 грудня поховають військовослужбовця Донецького прикордонного загону міста Маріуполь Дмитра Кияненка. Боєць з початку вторгнення захищав Маріуполь від військових РФ.

19 травня прикордонник з побратимами вийшов з “Азовсталі” в російський полон. Загинув Дмитро Кияненко в Оленівці. Про це Суспільному розповіла матір бійця Ольга Кияненко.

З її слів, син, як і батько, вирішив стати прикордонником та навіть взяв такий же позивний — Грек.

“Син з дружиною жили в Маріуполі, а ми з чоловіком — з Урзуфа. Ми місяць були в окупації. Спочатку в Урзуф вивезли невістку з онуком, якому було 3,5 місяці. Тоді Дмитро востаннє бачив свого сина. А згодом, 20 березня, виїхали на Прикарпаття “, — розповідає матір.

Дмитро перебував на “Азовсталі”. Наприкінці березня під час бойового завдання він з побратимами потрапили у засідку. Прикордонник опинився під завалами.

“Він сім годин був під завалами. Спочатку думали, що Дмитро загинув, й хлопці повернулися, щоб відкопати тіло. Але син був живий, весь в осколках: в животі, спині. Тоді його оперували у шпиталі на заводі. Дякувати, що тоді були ще антибіотики, — пригадує Ольга Кияненко. — Син нам не зізнавався про поранення, ми дізнавалися через свої канали”.

Жінка каже, що Дмитра мали евакуювати з “Азовсталі”, але він відмовився, віддавши своє місце іншому воїну. Вважав, що той хлопець у важчому стані, розповідає Ольга.

19 травня Дмитро Кияненко з побратимами вийшли з “Азовсталі” у російський полон. Боєць перебував у колонії в Оленівці. Там загинув у вересні 2022 року. Під час одного з обмінів вдалося повернути тіло сина, каже матір.

Загиблого захисника Дмитра Кияненка поховають на Прикарпатті, де знайшла тимчасовий прихисток його сім’я. 17 грудня о 12:00 у Косів привезуть тіло полеглого воїна. Згодом скорботний кортеж вирушить до села Рожнів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...