Мед Атлант

Скільки часу потрібно для відновлення енергосистеми: відповідає ДТЕК

На відновлення української енергосистеми після останніх російських ударів знадобиться 2-3 тижні за умови відсутності нових обстрілів.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив виконавчий директор енергетичної компанії ДТЕК Дмитро Сахарук.

“Зараз ми говоримо в контексті цієї зими. Тож стабілізувати систему ми можемо лише шляхом максимального відновлення до того рівня, який надає можливість працювати генерації. Для цього, якщо немає обстрілів, потрібно два-три тижні, й генерація буде повертатися до обсягу, який зараз можливий”, — зазначив посадовець.

Він додав, що у більшості регіонів все ще тривають відключення для того, щоб стабілізувати систему і дати їй відновитися після останніх обстрілів.

Якщо говорити про стан енергосистеми, який був до обстрілів, до атак, починаючи із жовтня, — на це підуть роки, на жаль. Але я думаю, що деякі об’єкти, які не були модернізовані, ми не будемо відбудовувати як країна. Будемо будувати нові, сучасні, цифрові, які будуть значно і потужніші, і надійніші”, — наголосив Сахарук.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...