Мед Атлант

У Ватикані розпочалося прощання з колишнім Папою Римським Бенедиктом XVI. ФОТО. ВІДЕО

У Ватикані у соборі Святого Петра розпочалося прощання з колишнім Папою Римським Бенедиктом XVI, який помер 31 грудня у віці 95 років у своїй резиденції у монастирі Mater Ecclesiae у Ватикані.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на ВВС.

Останню шану Бенедикту XVI можна буде віддати впродовж трьох днів. Очікується, що десятки тисяч людей прийдуть попрощатися з колишнім Папою Римським.

Протягом неділі, 1 січня, тіло покійного спочивало в каплиці монастиря, передають Vatican News. Цього дня попрощатися і помолитися за спочинок його душі до резиденцій в серці ватиканських садів приходили кардинали, члени Римської Курії, ватиканські працівники та чернечі спільноти. В понеділок, 2 січня, о 7:00 тіло було перенесено до базиліки Святого Петра. Молитовну процесію очолив кардинал Мауро Ґамбетті, Архипресвітер базиліки.

Серед перших, хто у понеділок прийшов віддати шану, були Президент і Прем’єр-міністр Італії.

Папа-емерит помер напередодні Нового року у віці 95 років. У 2013 році Бенедикт XVI став першим папою, який через погіршення здоров’я пішов у відставку за останні 600 років.

Папа Римський Франциск очолить похорон у четвер, 5 січня. Це перший випадок, коли Папу ховатиме його наступник.

Останній папський похорон Папи Іоанна Павла II у 2005 році був одним із найбільших християнських зібрань в історії. Тоді до Риму прибуло близько чотирьох мільйонів людей, нагадує ВВС. Бенедикт попросив, щоб похорон відрізнявся простотою, сказав журналістам прессекретар Ватикану Маттео Бруні.

Подробиці списку гостей не розголошуються, але Ватикан заявив, що до нього увійдуть делегації з Італії та рідної країни Бенедикта — Німеччини.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...