Мед Атлант

Британія передасть Україні 30 артилерійських установок AS-90

Велика Британія планує передати Україні близько 30 самохідних артилерійських установок AS-90 та 14 танків Challenger 2.

Про це повідомляє британський уряд.

“Буде надано близько 30 великих самохідних установок AS-90, керованих п’ятьма стрільцями”, — йдеться у повідомленні.

Окрім того, британський уряд уточнив кількість танків Challenger 2, які країна планує надати Україні. Очікується, що загалом Сили оборони отримають 14 одиниць такої техніки.

“Відправлення танків Challenger 2 в Україну — це початок зміни спрямування підтримки з боку Великої Британії. Ескадрилья з 14 танків вирушить до країни найближчими тижнями після того, як прем’єр-міністр повідомив президенту Зеленському, що Велика Британія надасть додаткову підтримку Україні у наземній війні”, — зазначається в дописі.

Повідомляється, що найближчими днями Велика Британія розпочне навчання Збройних сил України використанню танків та артилерійських гармат. Очікується, що у понеділок, 16 січня, міністр оборони королівства Бен Уоллес надасть додаткову інформацію з цього питання.

При цьому прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак доручив міністру оборони Бену Воллесу зібрати разом європейських союзників, щоб забезпечити якнайбільше стратегічний і скоординований сплеск глобальної військової підтримки. Найближчим часом міністр оборони вирушить до Естонії та Німеччини, щоб обговорити зусилля НАТО із надання допомоги України, а міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі вирушить у Канаду.

“У міру того, як народ України наближається до свого другого року життя під безжальними російськими бомбардуваннями, прем’єр-міністр присвятив себе тому, щоб Україна виграла цю війну. Прем’єр-міністру ясно зрозуміло, що тривала та статична війна служить лише цілям Росії. Ось чому він та його міністри розмовлятимуть з нашими союзниками по всьому світу найближчими днями та тижнями, щоб посилити тиск на Путіна та забезпечити краще майбутнє для України”, — зазначив представник уряду Британії.

Як зауважує Sky News, рішення Британії щодо танків дає сподівання, що інші західні партнери України також нададуть Україні важку техніку.

“Є надія, що інші союзники наслідуватимуть цей приклад, насамперед Німеччина, розблокувавши (постачання — ред.) танки Leopard 2, який був зроблений у набагато більшій кількості і використовується декількома іншими європейськими країнами”, — пишуть журналісти.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...