Мед Атлант

Рак – це не вирок: історії українських зірок, які перебороли онкологію

Щорічно, 4 лютого, відзначають Всесвітній день боротьби проти раку.

Від раку помирають тисячі людей. Підступна хвороба не шкодує ані дітей, ані дорослих. Але рак – це не вирок! За умови своєчасної медичної допомоги, від раку можна вилікуватися.

Якщо рак діагностувати на ранніх стадіях, то він виліковний. На І і ІІ стадії раку виживання пацієнтів високе: більше 80% пацієнтів живуть 5 і більше років, при першій стадії – майже 100%.

МІСТО вирішило підготували добірку історій відомих українців, яким вдалося перемогти онкологію.

Алла Мазур

Українська телеведуча, у котрої в 2019 році діагностували рак молочної залози. Спершу Мазур звернулась до лікаря через невелику горошинку у грудях, яка її турбувала. Проте дослідження не показали нічого небезпечного. Згодом горошинка почала збільшуватись і лікар діагностував онкозахворювання. Зірка пройшла курс хіміотерапії і перенесла операцію.
У липні 2020 року телеведуча зізналася – останні аналізи показали, що все рухається позитивно, і вона змогла повернутися до роботи.

Яніна Соколова

Українська телеведуча пройшла  це складне випробування у 2018 році. Вона відчула, що погано почувається та вирішила звернутись до лікарів. У державній клініці їй сказали, що це полікістоз і гормональний збій, та наполягли на тому, що потрібно зробити операцію. Проте симптоми продовжувались, лікування не допомагало і Яніна вирішила здати аналізи у приватній клініці. Після цього вона перевірила результати в інтернеті та зрозуміла, що у неї рак. Журналістка переборола рак за 7 місяців. Під час хвороби вона продовжувала працювати. Крім того, випустила книгу “Я, Ніна” про власну історію хвороби, яка доводить, що життя варте того, щоб за нього боротися.

Міка Ньютон

Українська співачка перемогла рак яєчника. Міка Ньютон тривалий час ігнорувала здуття живота. В Америці лікарі не діагностували рак. Проте співачка звернулась в клініку в Україні і дізналась, що має вже третю стадію раку. Тоді медики запевняли, що для подолання хвороби артистці доведеться пройти 12 курсів хімієтерапій, після яких не вдасться завагітніти самостійно. Однак сталося диво – вже після другої складної операції результати аналізів показали, що в дівчини перша стадія раку.

Едуард Приступа

Колишній учасник гурту “ТНМК” Едуард Приступа, він же Діля, зміг побороти страшну хворобу. Діля приймав лише особливі ліки та обійшовся без хіміотерапії. Він сам зізнається, що ця ситуація досить унікальна.
Після успішної операції й реабілітації у Ізраїлі музикант продовжує займатися музикою.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...