Мед Атлант

Шахраї ошукали двох прикарпатців на понад 36 тис. грн

Незважаючи на постійні застереження поліції, жителі області потрапляють на «гачки» шахраїв. Найчастіше люди потерпають під час продажу та купівлі онлайн-товарів, а також від телефонних аферистів.

Одразу два випадки шахрайств зареєстрували косівські поліцейські за минулу добу.

43 – річна мешканка Косова на одному із сайтів створила оголошення про продаж одягу. Невдовзі їй написала невідома особа на мобільний телефон та повідомила, що хоче придбати товар за допомогою «OLX-доставки» та скинула посилання. Жінка зайшла за нього, вписала свої банківські дані і за лічені хвилини з її рахунку зникли понад 20 тисяч гривень.

А до 61-річної жінки, що проживає на Косівщині, зателефонував начебто працівник банку і повідомив, що її розрахункову карту заблоковано. Шахрай запропонував потерпілій відновити карту через мобільний додаток. Довірлива жінка ввела персональні дані та підтвердила операцію, що надійшла в повідомленні від шахрая. Відтак з банківського рахунку жінки зникли понад 16 тисяч гривень.

За фактами шахрайських дій косівські правоохоронці розслідують кримінальні провадження за ст. 190 Кримінального кодексу України.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...