Мед Атлант

ДБР викрило прикарпатських посадовців, які за гроші переправляли чоловіків за кордон

Працівники ДБР за сприяння ДВБ Нацполіції викрили на Прикарпатті злочинну схему переправлення чоловіків через кордон, яку організували посадовці Івано-Франківської райадміністрації, Богородчанської лікарні та працівник правоохоронного органу.

Потрапити до Європи військовозобов’язаним пропонували у кілька способів – навіть поза межами пунктів пропуску на Закарпатті.

Інша схема діяла для чоловіків, у яких є діти. На неповнолітніх видавали липові довідки про інвалідність і батько як «опікун» мав право вивезти дитину на «лікування» за кордон.

Такі послуги коштували в середньому 5-6 тисяч доларів США з людини. Попередньо задокументовано 5 спроб незаконного перетину кордону.

22 лютого працівники ДБР провели обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів. Під час обшуків в працівника правоохоронного органу виявили незареєстровану зброю і боєприпаси, а також бланки підроблених документів, для переправлення осіб через кордон, копії документів переправлених осіб, транспортний засіб який використовувався для вчинення злочинів.

Правоохоронцю повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через кордон та незаконному поводженні зі зброєю. (ч. 3 ст. 332, ч. 1 ст. 263 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років.

Також готуються підозри іншим учасникам злочинної схеми.

Процесуальне керівництво здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...