Мед Атлант

“Бетонні шелтери, заглиблення під землю”: Шмигаль обіцяє захистити енергетичні об’єкти

Україна посилить захист систем розподілу електроенергії та об’єктів генерації.

Про це 3 березня повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час спілкування з журналістами.

Зокрема, планується убезпечити розподільчі підстанції від російських дронових та ракетних атак. Відповідні проєкти вже розроблені та незабаром будуть реалізовані, відзначив Шмигаль. Це робитиметься протягом року, готуючись до наступного опалювального сезону.

“Протягом весни-літа ми вже розробили відповідні проєкти захисту від бетонних шелтерів, бетонних накриттів, до заглиблення під землю на достатній рівень для того, щоб ні дрони, ні ракети не могли пошкодити розподільчу мережу, підстанції. Ми ці роботи проводитимемо впродовж цього року, готуючись до наступного опалювального сезону. Крім цього, будемо вживати технологічних заходів для захисту наших генеруючих установок, які власне виробляють енергію на відповідних електростанціях”, — сказав Шмигаль.

За його словами, технології, за якими це буде зроблено, не озвучуватимуться через воєнний час. На багатьох станціях забезпечили протиповітряну оборону.

“На багатьох станціях, які генерують електрику і тепло для великих міст, вже є системи протиповітряної і протиракетної оборони, що також дало нам змогу захищати їх протягом цього опалювального сезону”, — сказав Шмигаль.

Він додав, що російські війська завдавали удари ракетами та дронами як по розподільчих станціях, так і по генерації — блоках, турбінах гідростанцій. Через це енергетична система Україна зазнала великих руйнувань.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...