Мед Атлант

В Іспанії злочинна група з українців та росіян грабувала біженців з України

Іспанська поліція заявила у п’ятницю, що заарештувала 10 людей за пограбування українських біженців у регіонах Валенсії та Мурсії.

Про це інформує УНН посилаючись на The Local.

Згідно з заявою поліції, семеро із заарештованих самі були українцями, при цьому поліція також затримала трьох росіян за допомогу грабежам.

У поліції кажуть, що організація націлилася на українських військових біженців, бо в них, як правило, є заощадження та цінні речі.

Після рейдів поліція повернула понад 1,25 мільйона євро у вигляді вкрадених грошей та цінностей, включаючи годинник, ювелірні вироби, мобільні телефони, ноутбуки та колекцію марок.

За даними поліції, злочинна організація діяла планомірно. Як тільки вони визначали свої цілі, вони слідкували за жертвами, щоб відстежувати їхній розпорядок дня, навіть встановлюючи GPS-трекери на машини.

Дізнавшись, що їхні жертви будуть далеко від своїх будинків, злодії зламували замки, щоб не залишати слідів, і забирали те, що хотіли.

Поліція повідомляє, що зломи сталися з сімома сім’ями біженців та окремими особами, які проживають у регіоні Коста-Бланка і містах Торрев’єха та Оріуела.

Підозрюваним — дев’яти чоловікам та одній жінці — висунуто різні звинувачення, включаючи пограбування, приналежність до злочинної організації та порушення приватного життя.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...