Мед Атлант

На Прикарпатті десятеро дітей з Маріуполя з батьками отримали нове житло завдяки волонтерам

В Угринові, поблизу Івано-Франківська, волонтери завершили ремонт житла для десяти дітей з будинку сімейного типу з Маріуполя та їхніх батьків. Щоб облаштувати дім, працювали добровольці руху “Будуємо Україну Разом” разом з благодійним фондом “YOUkraine”.

Про це повідомили Суспільному у пресслужбі БУРу.

Родина, якій допомогли партнерські організації, після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну залишила Маріуполь. Мама з дітьми виїхала за кордон, батько пішов на фронт. Завдяки новому помешканню сім’я знову разом.

“Ми дуже хотіли повернутися, особливо діти. Вдома, звичайно, легше, адже і діти спілкуються в школі рідною мовою, програма звична. Там — все чуже, і наші діти були не соціалізовані. Тож ми точно знали, що повернемося”, – каже матір.

Помешкання для двох дорослих та десятьох дітей знайшов фонд “YOUkraine” у селі Угринів ще у травні 2022 року. 3-поверховий будинок не був заселеним протягом семи років. Допомогти відремонтувати будівлю взялися волонтери громадської організації “Будуємо Україну Разом” в межах програми USAID “Мріємо та діємо”.

Під час двох заїздів БУР-табору у межах цієї програми волонтери з різних куточків України облаштували внутрішній простір будинку площею у 193 м². Також зробили ремонт та оздоблювальні роботи, каже керівниця програмного відділу БУРу Анастасія Драчук.є

“Історія сім’ї з Маріуполя нас зачепила. Ми вирішили, що мусимо допомогти цим людям створити новий дім. Адже це — історія, яка дуже надихає. Так ми об’єднали довкола однієї сім’ї місцеву громаду та волонтерів, які приїхали з різних куточків України, щоб допомогти тим, хто опинився в біді. Відчуття єдності між українцями – це те, що дає БУР кожному волонтеру”, – розповідає Анастасія Драчук.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...