Мед Атлант

Одну з вулиць Києва пропонують перейменувати на честь Героя України Дмитра Коцюбайла — петиція

На сайті Київської міської ради 13 березня з’явилась петиція щодо перейменування однієї вулиці Києва на честь Героя України, комбата Дмитра Коцюбайла Да Вінчі.

Автор петиції Сергій Кулибишев пропонує переназвати вулицю Анни Ахматової на честь Дмитра Коцюбайла.

12 березня військовослужбовець ЗСУ та адвокат Масі Наєм запропонував перейменувати Паркову дорогу на вулицю (шлях) Дмитра Коцюбайла.

“Вона йде прямо до Аскольдової могили, де Дмитро похований. Що думаєте? Шлях Дмитра Коцюбайла. І дорогою стоять різні мінометки. І прапори Вовків Да Вінчі. Гарно”, — пише Наєм.

Ініціативу також підтримала журналістка Яніна Соколова. На своїй Facebook-сторінці вона звернулася до міського голови Києва Віталія Кличка та депутатів Київради.

“Думаю, ця пропозиція Масі Наєма має бути реалізована одностайно. Дмитро заслуговує на монументи, вулиці та розповідь у підручниках. Як символ боротьби за свободу і принципи. На місце, де похований Да Вінчі, будуть приходити наступні покоління. За ними наступні. Таким чином ми збудуємо нову сторінку справжніх героїв цієї визвольної війни за нашу свободу й однозначну українську ідентичність наступних поколінь з ними. Тільки так у нас все буде добре”, — пише Яніна Соколова.

Станом на 14 березня петиція набрала 404 підписи з 6 тисяч необхідних. Підписання триватиме ще 59 днів.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...