Мед Атлант

У Франківську визначили переможців обласної премії Ярослава Лукавецького

Вчора, 15 березня 2023 року комісією з присудження обласної премії імені Ярослава Лукавецького визначено переможців.

Як повідомляє Управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА, ними стали:

1. В галузі архітектура і дизайн.
1.1. Архітектура
– Лауреат премії імені Ярослава Лукавецького, Авторський колектив:
архітектор – Петрич Сергій
співавтори – Прокіпчук Олеся, Питляр Ірина, пропоновані БО «Благодійний фонд «Чисті Серцем» за проект «Комплекс протиаварійних робіт та регенерації будинку на площі Ринок, 5 у м. Івано-Франківську.

1.2. Дизайн
– Кандидат премії імені Ярослава Лукавецького, Городецький Віталій, пропонований Івано-Франківською обласною організацією Спілки дизайнерів України за розробку новітніх дизайнерських концепцій в ювелірному мистецтві.

2. В галузі образотворче і народне мистецтво.
2.1. Образотворче мистецтво
– Лауреат премії імені Ярослава Лукавецького, Кузів Орест, пропонований Музеєм мистецтв Прикарпаття за вагомі творчі здобутки в галузі живопису, співорганізації волонтерських виставкових проектів.

2.2. Народне мистецтво
– Лауреат премії імені Ярослава Лукавецького, Гончарук Руслана, пропонована Регіональним центром народного мистецтва «Гуцульська Гражда» за вагомий внесок у розвиток народного та декоративно-ужиткового мистецтва.

​Вищезазначені переможці премії імені Ярослава Лукавецького подали всі необхідні матеріали та документи комісії з присудження премії, згідно Положення.

Довідково:

Обласна премія імені Ярослава Лукавецького є найвищою відзнакою, яка присуджується митцям Прикарпаття за вагомий внесок у розвиток образотворчого (живопис, скульптура, графіка), народного, декоративно-ужиткового мистецтва, архітектури і дизайну.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...