Мед Атлант

Про війну з перших уст: франківський боєць Мирон Дмитрик зустрівся зі студентами. ФОТО

Сьогодні, 17 березня, в Університеті Короля Данила відбулась зустріч студентів з начальником командного пункту 102 окремої бригади – заступником начальника штабу з бойового управління Мироном Дмитриком.

Зустріч відбулась тут не випадково, адже Мирон Дмитрик випускник УКД. Крім того, раніше студенти та викладачі університету придбали для захисника автівку.

«Ви теж можете розказати про війну з перших уст. Бо війна насправді не десь там, вона тут теж. Ви всі маєте бути бійцям. Хтось воює з зброєю у руках, хтось з клавітуарою, хтось допомагаючи ЗСУ», – розпочав розмову Мирон Дмитрик.

Головний меседж захисника до студентів, був про те, що в Івано-Франківську теж триває війна. І всі повинні воювати на своєму фронті. В першу чергу не вестись на провокації у соцмережах, не розповсюджувати недостовірну інформацію – бо це теж війна.


Мирон Дмитрик розвінчав наратив, про те що депутати та чиновники не служать у лавах ЗСУ.

«Біля мене служить величезна кількість депутатів міської ради. На війні загинули 82 чиновники першої найвищої категорії. Я сам був чиновником. Я міг відсидітись в міській раді», – каже Дмитрик.

Мирон Дмитрик активно долучався до волонтерства. Закуповував необхідні речі для військових, продукти харчування. Та ввечері 24 лютого він зрозумів, що має їхати на війну.

«24 лютого я до вечора зрозумів, що не зможу волонтерити – мені потрібний автомат. Так сталося, що моєю зброєю є не автомат – а монітори й дрони», – розповів студентам Захисник.

Наприкінці зустрічі молодший лейтенант Мирон Дмитрик подарував свій шеврон Університету Короля Данила.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...