Мед Атлант

На Прикарпатті ремонтують шелтери, у яких виявили порушення працівники Офісу омбудсмена — ОВА

На Івано-Франківщині ремонтують шелтери, у яких виявили низку порушень працівники Офісу омбудсмена під час моніторингових візитів на Прикарпаття.

Про це в ефірі “Суспільне. Спротив” повідомила голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

“Ми виправляємо всі зауваження, на які нам вказали. На жаль, Уповноважений з прав людини не зміг відвідати всі заклади. В тих, до яких були зауваження, ми працюємо, виправляємо, робимо ремонти. Тобто максимально забезпечуємо хороші, якісні умови. Є багато викликів, проблем, з якими будемо справлятися”, — каже Онищук.

З її слів, на Івано-Франківщину переїхали 150 тисяч людей з різних регіонів. І область не була готовою прийняти таку кількість переселенців.

“Спочатку створювали ліжкомісця у школах, садочках, різних соціальних об’єктах. Ми прийняли велику кількість соціально вразливих верств населення — людей з інвалідністю, діточок з інвалідністю, сиріт, позбавлених батьківського піклування. Тож терміново готували умови для того, щоб люди, які втікають від обстрілів, знайшли надійний прихисток на Прикарпатті”, — пояснює Світлана Онищук.

Голова обласної військової адміністрації додає, що на облаштування шелтерів спрямовували гроші з місцевих та обласного бюджетів. Долучилися до фінансування й закордонні меценати.

“У нас — дуже хороша співпраця з міжнародними донорами. Ми їдемо з ними, показуємо проблематичні місця і вони відгукуються, й максимально нам допомагають. Але це — дуже об’ємні роботи, які не можна швидко виконати. Зараз ми завершуємо ремонт об’єкта на 500 місць для внутрішньо переселених людей в Івано-Франківську. Буквально за два-три тижні плануємо поселяти людей”, — розповідає Світлана Онищук.

З її слів, станом на 24 березня 2023 року у 18 прихистках, де живуть переселенці, проводять ремонти приміщень. Загалом в Івано-Франківській області облаштували 88 шелтерів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...