Мед Атлант

Баскетбольна команда “Франківськ-Прикарпаття” гратиме у Світовій лізі

Чемпіон жіночої Суперліги України — баскетбольна команда “Франківськ-Прикарпаття” повернулася з міжнародних змагань. Цьогоріч гравчині дебютували в Європейській лізі та посіли четверте місце. Після двотижневої перерви команда готуватиметься до наступного сезону, в якому боротиметься за світову першість.

Про це на пресконференції розповів головний тренер команди Юрій Процюк, повідомляє кореспондентка Суспільного.

З його слів, “Франківськ-Прикарпаття” вперше представлятиме Україну у Світовій лізі з баскетболу 3×3.

“У своєму дебютному сезоні ми зуміли перемогти в груповому раунді такі сильні команди як “Нептунас”, яка стала срібним призером європейської ліги, також “ТТТ Ригу”, чеську та латвійську команди. В нас були яскраві перемоги, і ми здобули право грати у “Фіналі чотирьох”. Саме у фіналі нам трохи не вистачило досвіду”, — каже Юрій Процюк.

Також нещодавно команда отримала свої золоті медалі та кубок чемпіона жіночої Суперліги України. 18 березня франківки обіграли “Київ-Баскет” і достроково здобули “золото” національного чемпіонату. У цьому сезоні баскетболістки не зазнали жодної поразки у турнірі. У підсумку клуб “Франківськ-Прикарпаття” здобув 40 залікових очок.

Цьогоріч за першість змагалися 12 команд, розповідає гравчиня Вероніка Космач. З її слів, найважчими поєдинки були з одеським “Інтерхімом” та командою “Рівне”.

“Знали про конкуренцію, багато міст подали заявки, нас з’єднали в одну лігу. Готувалися по максимуму, тому що знали: у нас стоїть ціль — Олімпійські ігри 3х3, і не можна здавати позиції. Треба готуватися, щоб рости, ставати сильнішими та краще грати”, — розповідає Вероніка Космач.

Капітанка “Франківськ-Прикарпаття” та гравчиня збірної України Христина Філевич лідирує в жіночій Суперлізі за рейтингом ефективності. Спортсменка каже: команда докладала максимум зусиль задля перемоги.

“Ми завжди максимально переживаємо за кожну гру. А в цьому році перемогти для нас було більш важливо. Ми старалися показати все, що можемо. Підтримували одне одного. Хотіли зробити максимально для нашого міста. Для декого з гравців — це перша перемога на чемпіонаті України”, — каже Христина Філевич.

Зі слів головного тренера Юрія Процюка, у наступному сезоні команда “Франківськ-Прикарпаття” планує більш вдало виступити у єврокубках і ставить завдання — здобути медалі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...