Мед Атлант

Прикарпатцям повернули майже 45 млн грн переплат за газ

На початок квітня 2023 року жителям Прикарпаття повернули 44,59 млн грн переплат та сум, що були помилково сплачені за природний газ після зміни постачальника.

Кошти від «Івано-Франківськгаз Збуту» отримали вже 26.3 тисячі побутових споживачів.

Повернення зайво витрачених грошей продовжується, однак на оперативність виплат істотно впливає той факт, що досі багато боржників не розрахувалися з компанією за використаний до травня минулого року газ. До того ж є чимало випадків, коли у документах заявників трапляються помилки, які потребують додаткових уточнень. У комплексі ці фактори, на жаль, уповільнюють процес повернень.

Водночас жителі Прикарпаття продовжують звертатися до газівників навіть тоді, коли переплата вже виплачена, оскільки не отримали відповідних повідомлень від банків. Самостійно перевірити, чи кошти зараховані на картки, можна у мобільних застосунках та на сайтах банків або у їхніх відділеннях.

У “Івано-Франківськгаз Збуті” нагадують, що побутові споживачі, які досі не погасили борги за використаний до травня 2022 року газ, повинні їх сплатити. Інакше постачальник має право звертатися до суду, аби отримати належне.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...