Мед Атлант

У Франківську лікарі разом з польським професором прооперували сімох людей з вадами серця. ФОТО

Лікарі Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні разом з польським професором — кардіохірургом та трансплантологом Міхалом Зембалою прооперували сімох людей з вадами серця.

Про це повідомили на Facebook-сторінці медичного закладу.

Для 2️ пацієнтів провели заміну частини аорти, натомість встановивши протез. Під час операції лікарі кардіоанестезіологи-перфузіологи застосовували штучний кровообіг, а також гіпотермію (знижували температуру тіла до 28 градусів).

“Аневризма аорти — захворювання, під час якого найбільша судина розширюється і при підвищенні тиску може розірватися. Це є великою загрозою для життя і переважно призводить до смерті”, — йдеться у дописі.

Трьом іншим пацієнтам з вадами серця кардіохірурги протезували клапани. Медикиня Світлана Сарапук каже: це — також хворі зі складними захворюваннями серця. Раніше пацієнти проводили багато часу в лікарні, оскільки вдома їхній стан одразу погіршувався. Тепер завдяки протезуванню клапанів у хворих покращиться якість та тривалість життя.

“Також виконали невідкладну операцію в пацієнта, який поступив до лікарні з діагнозом ішемічна хвороба серця, нестабільна стенокардія, критичне ураження стовбура правої коронарної артерії. Потрібно було діяти якнайшвидше, оскільки в будь-який момент єдина артерія, що кровопостачає серце пацієнта, могла закритися, що становило високий ризик для життя хворого”,— пишуть на сторінці медзакладу.

Наразі всі прооперовані пацієнти почувають себе добре й закінчують реабілітацію.

Кардіохірурги міської лікарні планують й надалі співпрацювати з польським професором Міхалом Зембалою.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...